Apă cu fier și mangan, direct de la robinet. Autoritățile au informat târziu

Data publicării:
robinet apa getty-3

Câteva analize de rutină au scos la iveală, la începutul acestei luni, problemele cu apa din Ineu. Angajaţii DSP Arad au anunţat Compania de apă, care ar fi trebuit să rezolve totul până săptămâna trecută.

„Având în vedere că în data de 18 martie, Compania de apă SA Arad nu a prezentat spre DSP până la ora două jumate, trei nimic, noi luni am restricţionat,” declară dr. Dana Negru, director adjunct DSP Arad.

„Şi Direcţia de Sănătate Publică ne-a înştiinţat luni şi am aflat abia ieri dimineaţă. Compania de apă ne-a înştiinţat vineri 18, dar sigur că a ajuns în corespondenţă abia luni dimineaţa,” spune Călin Abrudan, Primar Ineu.

Compania de Apă îl contrazice însă pe edil.

Compania de apă a trimis o informare privind apa destinată consumului uman către Primăria Ineu în data 16 martie,spune Monica Iovan, purtător de cuvânt al Compani de Apă Arad.

Localnicii au aflat, însă, abia după şase zile, când cei de la Primărie au lipit afişe în scările blocurilor.

Am aici supă fiarta... Da. Supa îi făcută cu apă de la robinet. Cu gătitul... mai fierbem mai bine că.... chiar să cumpărăm atâta apă plată de gătit e cam prea mult şi nu ne prea permitem,” spune o localnică.

Oamenii au şi motive să fie supăraţi. Sunt deja cinci ani de când în oraşul lor a fost construită, cu fonduri europene, o staţie de tratare a apei.

Aceasta stație nu a funcționat nicio zi pentru că nu a fost preluată de Compania de apă.

Argumentele autorităţilor ţin de economiile aduse bugetului. Odată pornită, staţia de tratare a apei ar consuma prea mult curent electric. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri