Sari la conținut

Violenţe în Piaţa Victoriei. Huligani urcaţi în dube, cocktailuri Molotov şi cuţite confiscate

Violenţe în Piaţa Victoriei. Un grup de agitatori, membri ai galeriilor, au aruncat cu petarde şi obiecte contondente spre jandarmi, provocându-i. Aceştia au intervenit cu gaze lacrimogene. Protestatarii paşnici au părăsit Piaţa. Mai multe persoane au fost rănite în urma violenţelor.

4

GALERIE FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

ACTUALIZARE 00.25. Mai mulţi huligani au fost urcaţi în dubele Jandarmeriei. 

3

Foreţele de ordine au confiscat cocktailuri Molotov şi cuţite.

ACTUALIZARE 23.50. Patru persoane au fost rănite - doi jandarmi şi doi manifestanţi, a declarat la Digi24 Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne.

Cei patru au fost duşi la spital.

ACTUALIZARE 23.30. Mai multe persoane au fost rănite de obiectele contondente şi pirotehnice aruncate.

În zona Lascăr Catargiu vin grupuri de suporteri care se întorc în Piaţă după ce au fost alungaţi. Vin cu bannere pe care scrie „Jos Guvernul”, „Ieşiţi din ţară!”.

O parte dintre ei sunt violenţi, aruncă cu bulgări de zăpadă, cu gheaţă şi pietre.

Jandarmii încearcă să îi îndepărteze şi să îi alunge din zonă. Ei au încercat să facă un cordon pentru a ţine liberă Piaţa Victoriei, pentru a nu mai fi ocupată de aceşti manifestanţi violenţi care au dat foc unui stand de publicitate de pe Calea Victoriei.


ACTUALIZARE 23.15. Protestatarii au început să plece din momentul izbucnirii incidentelor, oamenii s-au retras spre Muzeul Antipa, Şoseaua Kiseleff sau Bulevardul Aviatorilor.

În Piaţa Victoriei au mai rămas câteva mii de protestatari.

Jandarmii au delimitat grupul de agitatori de protestatarii rămaşi. În Piaţă se simte miros puternic de gaze lacrimogene.

Oamenii care erau în centrul pieţei stau cu mâinile la gură, cu fulare şi cu haine pe care şi le-au pus pe ochi din cauza acestui miros şi încearcă să se retragă.

Un jandarm a fost rănit, la faţa locului intervenind un echipaj SMURD. 


Mulţimea huiduie, semn că protestatarii nu sunt de acord cu acest gen de acţiuni violente ale grupului de agitatori.

Incidentele au avut loc spre bulevardul Iancu de Hunedoara.

Sunt primele probleme de acest gen, iar jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene.

jandarmi 2

Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a declarat, la Digi24:

„Asupra cordoanelor de jandarmi au fost executate violenţe, iar acum mesajul pe care eu îl transmit este ca toate persoanele să părăsească Piaţa Victoriei, au fost violenţe asupra jandarmilor. Vom folosi materialele din dotare. Pentru siguranta lor, trebuie este să folosească căile de evacuare şi să părăsească zona în care au loc aceste violenţe.

Avem echipe in teren, sunt multiplicatori de mesaje.

Este important ca oamenii de bună credinţă să se delimiteze.

În special cei care au venit cu copii să se delimiteze de zona în care au loc violenţe, ca să nu fie afectaţi de măsurile pe care le vom lua în acele zone”