Aproape 200 de pariuri sportive online au fost trucate de angajații unei case de pariuri. Reacția companiei

Data actualizării: Data publicării:
Composite image of businessman using smartphone
Foto: Profimedia Images

Poliţiştii de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează, marţi dimineaţa, şase percheziţii în Capitală şi în judeţul Ialomiţa şi pun în aplicare 26 de mandate de aducere, în Capitală şi judeţele Ilfov şi Călăraşi, pe numele angajaţilor unei case de pariuri acuzaţi de fraudă informatică.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că suspecţii lucrează la o firmă care se ocupă de pariurile sportive aparţinând casei de pariuri Unibet.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, din datele şi probele administrate în cauză de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 2 a rezultat că, în perioada 2018 - 2020, cinci angajaţi din cadrul unei case de pariuri, având funcţia de referent statistician, ar fi facilitat câştigarea unui număr de 184 de pariuri sportive, prin modificarea fără drept a cotelor de pariuri.

Anchetatorii îi suspectează că au manipulat sistemul informatic. Metoda folosită - în momentul în care era marcat un gol, de exemplu, angajatul suspenda sistemul informatic timp de câteva secunde, era plasat pariul câștigător, iar apoi sistemul era deblocat tot manual. Cinci angajați ai casei de pariuri trebuie să explice în fața anchetatorilor de ce ar fi modificat, fără drept, cotele pariurilor. De asemenea, vor fi audiate și 21 de persoane care pretindeau că sunt clienți.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 315.000 de lei.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pentru infracţiunea de fraudă informatică.

Poziția Kindred Group

„Kindred Group doreste sa sublinieze faptul ca nici unul dintre angajatii Unibet nu au fost implicati in cazul prezentat in presa. Unibet Romania, desi nu este raspunzatoare de situatia creata, doreste sa sublinieze faptul ca va asigura tot suportul pentru continuarea anchetei organelor abilitate. Astfel, dorim sa ne asiguram ca aceste lucruri nu se vor mai intampla in viitor. Unibet se opune oricarei forme de frauda, frauda informatica, de coruptie sau aranjarii meciurilor de orice fel. Principalele noastre obiective raman siguranta jocurilor si protectia jucatorilor. Situatia semnalata face rau atat jucatorilor cat si operatorilor de jocuri de noroc”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri