Aproape o mie de kilometri de drumuri județene din Transilvania vor fi asfaltate din fonduri europene

Data publicării:
drum judetean transilvania

Proiectul, numit „Transilvania Nord”, îşi propune să lege printr-o reţea de drumuri moderne oraşe şi comune din judeţele Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare, Maramureş şi Bihor.

„Valoarea estimată a acestuia este de 459 de milioane de euro cu o lungime de 820 de kilometri şi cu o populaţie deservită de 811.000 locuitori”, a declarat Marcel Boloş, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

„Ne-am gândit să fie o cale alternativă drumurilor existente şi posibilei autostrăzi. Este foarte important să realizăm această investiţie”, a adăugat Vakar Istvan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Locuitorii din comunele aflate în apropiere de municipiul Cluj-Napoca se bucură la gândul că naveta spre locurile de muncă va fi mai uşor de făcut.

Când vreme este rea, pe şoseaua care face legătura între localitatea Aiton şi Cluj-Napoca se poate merge doar cu tractorul, chiar dacă sunt numai cinci kilometri.

„Fac cam jumătate de oră cu tractoraşul mic, dar necesită şi e bine să fie făcut cu asfalt”, a spus un localnic.

Proiectul prevede reabilitarea drumurilor din şase judeţe. În Maramureş vor fi modernizaţi 180 de km, iar în Cluj 179 de km. În Satu Mare vor fi refăcute drumurile pe o distanţă de 129 de kilometri, iar în Bistriţa Năsăud pe 121 de km. Bihorul este în program cu 116 kilometri, iar judeţul Salaj cu 92 de kilometri de drumuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri