Aproximativ 10.000 de credincioşi sunt aşteptaţi la slujba de Bobotează de la malul mării

Data publicării:
IPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului 6255197-Mediafax Foto-Adrian Boioglu

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului / Foto: Mediafax

Ceremoniile prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului vor începe încă din această dimineaţă, când Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, va oficia, la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta Liturghie, iar apoi Slujba de Sfinţire Mare a apei, identică cu cea care se oficiază în ziua de Bobotează.

Apa sfinţită va fi apoi îmbuteliată în 120.000 de PET-uri, cu sprijinul a câtorva zeci de voluntari. Jandarmii vor păzi sticlele cu apă sfinţită până luni, când forţele de ordine vor ajuta, la sfârşitul slujbei, la împărţirea acestora către credincioşi.

Luni, în ziua de Bobotează, la Catedrala Arhiepiscopală va avea loc Sfânta Liturghie în cinstea Botezului Domnului, oficiată de către ierarhul Tomisului. După slujbă, clerul şi credincioşii vor porni în procesiune spre faleza Cazinoului Constanţa, unde, în jurul orei 12.00, va fi oficiată slujba de sfinţire a apelor.

Conform tradiţiei, Înaltpreasfinţitul Teodosie va arunca în apa mării trei cruci ce vor fi recuperate de cei suficient de curajoşi să înfrunte frigul şi apa rece.

Tot în cadrul slujbei de la malul mării, Arhiepiscopul Tomisului va sfinţi apa din mai multe butoaie de lemn aflate în care trase de boi şi măgari. Acestea vor pleca apoi în procesiune pe străzile oraşului, pentru a împărţi aghiasma celor ca nu vor reuşi să participe la slujba din Portul Tomis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri