Arena Națională rămâne închisă

Data publicării:
arena nationala agerpres 11.1.2016

Neînţelegerile dintre Primăria Capitalei și pompieri vizează acoperişul celui mai mare stadion din ţară. Materialul din care este confecţionată prelata trebuie să fie ignifug, spun pompierii. Pe de altă parte, reprezentanţii primăriei susţin că acoperişul este acreditat, dar nu de legislaţia românească ci de cea germană. Cum nu este suficient pentru a putea primi acordul de funcţionare, pompierii au cerut noi teste, făcute de această dată în România.

Au mai trebuit, au fost necesare modificări în acel proiect. Sperăm că toată documentația depusă la ISU va răspunde solicitărilor cerute de dânșii”, spune Alexandru Ichim, purtător de cuvânt al Primăriei București.

În timp ce edilii susţin că au fost făcute teste pentru obţinerea tuturor avizelor, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă spun că au primit doar o cerere de acreditare.

Pompierii bucureşteni recunosc că primăria a depus acte noi la dosar dar nu au putut preciza dacă este vorba şi despre documnetele care atestă ignifugarea corespunzătoare a acoperişului, așa că mai au de studiat.

Ulterior acestei etape, ISU va putea emite un punct de vedere cu privire la stadiul implemnetării normelor împotriva incendiului”, a declarat Adrian Marin, reprezentant ISU București Ilfov.

Stadionul a fost inaugurat în septembrie 2011. De atunci, acoperișul a cedat de mai multe ori. În total, Primăria Capitalei a plătit pentru el 20 milioane de euro.

Până la remedierea problemelor sesizate de pompieri, porțile Arenei Naționale rămân închise. 13 milioane de euro a încasat Primăria Capitalei în cei patru ani de pe urma stadionului. Cheltuielile de întreţinere au fost însă duble, de 26 de milioane de euro. Costul total al ridicării noii arene a depăşit 234 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri