Arhiepiscopia Bucureștilor vrea să ridice o cruce în fața clubului Colectiv, unde să fie pomenite victimele

Data publicării:
can1 1

Foto: Octav Ganea 

Miercuri, la inițiativa primarului interimar al sectorului 4, Daniel Băluță, a fost oficiată de către părintele Timotei Prahoveanul, împreună cu un sobor de preoți și elevi ai Seminarului Teologic Ortodox București, slujba de pomenire la 40 de zile.

Timotei Prahoveanul a anunțat că Arhiepiscopia Bucureștilor intenționează ridicarea unui monument de pomenire a victimelor din Colectiv.

„În acest loc, unde se află acum o troiță de lemn, Arhiepiscopia Bucureștilor dorește să așeze o cruce de marmură sau de piatră în perioada următoare, unde să fie înălțate rugăciuni de către familiile celor care au trecut din această viață, să fie așezate lumânări și să le fie pomenit numele, pentru că atunci când pomenim pe cineva înseamnă că îl păstrăm în grija și iubirea noastră”, a adăugat acesta.

Pe de altă parte, Arhiepiscopia Clujului a anunțat într-un comunicat că oferă 255.000 de lei pentru victimele incendiului din Clubul Colectiv.

În urma „Chemării la faptă bună” adresată credincioșilor de Mitropolitul Andrei, în bisericile și mănăstirile Eparhiei, precum și la Catedrala Mitropolitană a fost organizată o colectă în sprijinul victimelor incendiului din Clubul Colectiv din București.

„Colecta se cifrează la suma totală de 255.000 lei. Banii vor fi trimiși direct familiilor celor răniți care au nevoie de îngrijiri medicale, pe baza informațiilor și a datelor personale obținute din partea Ministerului Sănătății”, se arată în comunicat.

De asemenea, pe această cale Mitropolitul Clujului le-a mulțumit enoriașilor, precum și preoților și protopopilor pentru acest ajutor pe care l-au adus tuturor celor afectați de tragedia de la Colectiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri