Aruncarea cojilor de seminţe pe trotuare sau alei, amendată la Oradea

Data publicării:
seminte

Poliţiştii locali atenţionează oamenii să nu arunce coji de seminţe pe jos. Altfel, riscă amenzi de până la 2500 de lei. Aşa cum au plătit zeci de orădeni de la începutul anului şi până acum.

Polițiștii locali au identificat 37 de persoane în timp ce aruncau pe domeniul public coji de semințe. Aceștia au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 3.850 de lei”, a declarat Monica Ambro, purtătorul de cuvânt al poliției locale din Oradea.

Oraşul este sufocat de cojile de seminţe împrăştiate peste tot. Pe stradă, în staţiile de autobuz şi mai ales în parcuri.

„Ieșim cu copii de obicei, dimineața găsim urmele de noaptea trecută mizerie, resturi, semințe în special semințe. Mi se pare un obicei foarte prostesc”, spune o localnică.

„E un obicei foarte prost atât timp cât sunt coșuri de gunoi, atât timp cât trebuie să ne respectăm”, a spus un orădean.

Mizeria lăsată în urmă de cei care mănâncă seminţe este greu de curăţat, se plâng şi cei de la salubritate.

Pentru colectarea cojilor de semințe trebuie depus un efort deosebit pentru că intră prin toate gropile, lăcașurile de la băncuțe, este foarte greu de adunat acel firicel de coajă”, a spus Ionel Ban, directorul de producție al firmei de salubritate din Oradea.

Sancţiunile nu se aplică doar la Oradea. În Bacău, de exemplu, de la începutul anului, s-au dat 73 de amenzi. În total - 8.600 lei. Şi la Sibiu poliţia locală stă cu ochii pe cei care mănâncă seminţe pe stradă şi taie chitaţe pentru toţi cei care fac mizerie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri