Asaltul F16 la Câmpia Turzii. Cele opt avioane americane de luptă vor participa la antrenamente alături de aviatori români

Data publicării:
avion 2

Colonelul Adrian Meyer este cel care însoţeşte echipa Digi24 spre hangarele americanilor. Este cel care are grijă ca cele 8 avioane de lupta F16 să funcţioneze impecabil în timpul antrenamentelor pe care le fac alături de aviatorii români.

Adrian Meyer: „Specialiştii militari se ocupă de fiecare avion. (...) Nu contează cât timp plecăm, două săptămâni sau patru luni. Trebuie să luăm după noi cam acelaşi echipament”.

„Suntem în hangarul de mentenanţă locul unde avioanele prind viaţă. Aici avem un motor de rezervă al avionului F16 adus din Alabama, Statele Unite, cu un avion de transport american C17. Trei astfel de giganţi ai aerului i-au adus în România pe soldaţii americani din Garda Naţională şi tot echipamentul lor. De la bordul unui temut F16, Rich Peace a însoţit misiunea peste Atlantic”, relatează Laurenţiu Rădulescu, reporter Digi24.

Pilot arme: „Cu siguranţă nu am zburat la clasa 1. Este una dintre cele mai mici cabine de pilotaj. De exemplu, avem acest sac din plastic pe care îl folosim, îl deschidem şi aşa reuşim să ne facem necesităţile, în timp ce zburăm, în acest sac de plastic”.

Atunci când nu fac zboruri de antrenament cu piloţii români, soldaţii americani îşi petrec timpul ca nişte simpli civili.

Garda Natională din Alabama este a cincea ca mărime din cele 54 câte funcţionează în Statele Unite.

Generalul Perry Smith, comandantul Gărzii Naţionale din Alabama: „Garda Naţională în Statele Unite este responsabilă cu ajutorarea populaţiei în cazul unor uragane, tornade, furtuni”.

În România, militarii din Alabama se antreneazâ pentru misiuni de luptă alături de piloţii noştri. Zborurile sunt atent planificate. Înainte de fiecare decolare cel puţin 10 oameni verifică avioanele de luptă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri