Asfalt nou distrus de șantier. Primăria Capitalei nu știe cine e de vină

Data publicării:
santier eroilor

Noul asfalt de pe Bulevardul Eroii Sanitari a rezistat doar jumătate de an, înainte să dispară în şantierul magistralei 6 de metrou.

„Au făcut şi marcajele rutiere. Marcajele rutiere au fost făcute inclusiv în vara lui 2015 iar la o săptămână au început să sape. Întâi au mutat reţelele de apă şi canal după care a început efectiv lucrarea”, spune un localnic.

„La scurtă vreme după ce s-a asfaltat, toată zona străzii a fost stricată de accesul maşinilor mari. Mai mult, în acest loc de exemplu s-a turnat o mare placă de beton pentru accesul maşinilor. Aici îţi dai seama că dedesubt ar putea fi o adevărată bijuterie, sunt bordurile din granit în perfectă stare”, relatează Cristian Popa, reporter Digi24.

„Administrația Străzilor a executat lucrări de drumuri (carosabil și trotuar) pe bulevardul Eroii Sanitari în anul 2014. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 3.815.000,00 lei cu TVA”, spun reprezentanţii Primăriei într-un răspuns adresat Digi24.

„Cred că din 2013 a fost autorizată lucrarea pentru metrou. Nu pot să vă spun care au fost resorturile care au determinat Administraţia Străzilor să facă acea lucrare”, spune Cosmin Gheorghiu, director general la Direcţia de Infrastructură şi servicii Publice din Primăria Capitalei.

Vom sesiza autorităţile competente, inclusiv parchetele abilitate, pentru a lămuri aceste situaţii şi cei care se fac vinovaţi de aruncarea pe stradă a baniilor publici să răspundă”, spun e Dan Trifu, activist de mediu.

Oficialii Primăriei Capitalei spun că singura soluţie este ca, la finalul lucrărilor din zona Eroilor, să ceară constructorului metroului să repare şi strada.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri