ASPA a cheltuit de patru ori mai mulți bani pentru salarii decât pentru sterilizarea câinilor

Data publicării:
caini maidanezi mediafax 2 -3

Bugetul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor aprobat în Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru anul 2013 este de 18,6 milioane de RON. ASPA a efectuat până în data de 31 august plăţi în valoare de 2,8 milioane de RON.

Câteva dintre sumele achitate de autoritate, pe categorii de cheltuieli, pentru primele opt luni ale anului 2013 reprezintă contravaloarea lucrărilor la adăpostul din Mihăileşti, salariile angajaţilor, cheltuielie pentru sterilizarea şi hrana animalelor aflate în îngrijirea instituţiei, precum şi alte cheltuieli.

ASPA a plătit suma de 854.000 de RON pentru contravaloarea lucrărilor de construire a adăpostului de la Mihăileşti.

Totodată, contravaloarea operaţiilor pentru sterilizarea câinilor efectuate în cabinetele veterinare private până la sfârşitul lunii august a fost de 170.000 de RON, iar pentru hrana animalelor aflate în adăposturile autorităţii, medicamente şi alte materiale sanitare, instituţia a achitat suma de 70.000 de RON.

Pentru salariile celor 47 de angajaţi ai autorităţii a fost plătită în primele opt luni ale anului suma de 468.000 de RON, alţi 160.000 de RON reprezentând taxele aferente acestor salarii.

Valoarea carburanţilor pentru autoturismele instituţiei a fost de 22.000 de RON, în timp ce reparaţiile necesare funcţionării acestora au costat 4.400 de RON.

Contravaloarea chiriei pentru sediul instituţiei a fost de 20.000 de RON, iar, sumele plătite pentru energia electrică, termică şi apă pentru cele două adăposturi sunt în valoare de 162.000 de RON.

Alte cheltuieli reprezentând servicii de curierat, telecomunicaţii şi internet s-au ridicat la aproximativ 40.000 de RON.

Ieri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunțat că va declanșa un referendum local, astfel încât bucureștenii să decidă cum vor să fie rezolvată problema câinilor maidanezi. Decizia a fost luată după ce un copil de 4 ani a murit mușcat de câini în zona parcului Tei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri