Astăzi e Boboteaza. Pe faleza Cazinoului din Constanța, sticlele de aghiazmă vor forma crucea Sfântului Andrei. Numărul polițiștilor a fost dublat

Data publicării:
aghiazma

În această dimineaţă, arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala „Sf. Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa.

Cu puţin înaintea prânzului, cei prezenţi la slujbă vor merge în tradiţionala procesiune până pe faleza Cazinoului, unde un sobor de preoţi şi diaconi va oficia Slujba de Sfinţire Mare a apei.

La sfârşitul ceremoniei de Bobotează, ÎPS Teodosie se va urca într-o şalupă militară şi va arunca cele trei cruci în apele mării, urmând ca acestea sa fie recuperate de temerarii care se vor avanta în valuri.

Cele peste o sută de mii de sticle ce conţin apă sfinţită sunt aşezate, de obicei, pe faleza Cazinoului, într-un suport ce are forma crucii Sfântului Andrei.

Constănţenii care nu vor putea merge la slujba de la catedrală vor putea lua apă sfinţită de la carele care se vor plimba pe trei mari bulevarde ale oraşului.

Citiți și:
Pregătiri pentru Bobotează. Blocurile de gheață pentru cruci sunt luate din iazuri înghețate
Boboteaza, tradiții și obiceiuri: Fetele pun busuioc sub pernă, iar bărbaţii se întrec să scoată crucea din apă
De Bobotează, numărul poliţiştilor a fost dublat

Peste 20.000 de poliţişti vor fi mobilizaţi, în zilele de 6 şi 7 ianuarie, când în toată ţara vor avea loc slujbe religioase de Bobotează, Sfântul Ioan Botezătorul şi Crăciunul ortodocşilor pe rit vechi, informează Poliţia Română, potrivit Mediafax.

„În perioada 6 - 7 ianuarie a.c., peste 20.000 de poliţişti vor acţiona, la nivel naţional, pentru desfăşurarea, în linişte, a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Boboteaza), a Sfântului Ioan Botezătorul şi a Crăciunului ortodocşilor pe rit vechi”, se arată într-un comunicat.

Conform sursei citate, întrucât sunt aşteptate slujbe religioase la 15.400 de biserici, numărul poliţiştilor a fost dublat, în special pentru descurajarea eventualilor infractori.

De asemenea, măsurile dispuse de Poliţie în această perioadă vizează şi fluidizarea traficului rutier în zona lăcaşurilor de cult.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri