Aşteptăm metroul către Drumul Taberei încă un an şi jumătate

Data publicării:
metrou-3

Metroul dintre Eroilor şi Drumul Taberei din Magistrala 5 de metrou va fi finalizat în a doua parte a anului 2016, a anunţat miercuri Cătălin Homor, director de investiţii al Metrorex. În perioada următoare ar urma să fie scoasă la licitaţie lucrarea pentru calea de rulare, adică şine şi tot ce ţine de traficul garniturilor, a mai spus oficialul, prezent la ZF Construction & Infrastructure Summit 2014.

Darea în folosinţă a tronsonului era prevăzută într-o primă fază pentru începutul anului viitor, aşadar este vorba de o întârziere de un an şi jumătate. Motivul: Guvernul a întrerupt finanţarea, iar în perioada februarie – mai 2013, lucrările în subteran au fost sistate.

Întreaga Magistrală 5, inclusiv tronsonul către Pantelimon, are ca termen de finalizare anul 2020. Finanţarea este asigurată din fonduri europene şi de la stat.

Pentru secţiunea Iancului – Pantelimon, se prevede ca lucrările să înceapă în 2015. Pentru segmentul Eroilor – Iancului, lucrările vor mai întârzia, întrucât traversează zona centrală, o arie cu risc din cauza blocurilor vechi.

Investiţiile pe care Metrorex le-a programat până în 2020 se ridică la 900 milioane euro, din care 600 milioane euro vor fi asigurate din fonduri europene.

Business Club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri