ATACUL ARMAT DIN VITAN. Victima a dat primele declarații. Poliția a cerut ajutorul SRI

Data publicării:
2911 20vitan-35840

Ipotezele anchetatorilor sunt că atacul a fost o răzbunare pentru o datorie neplătită, un atac motivat de gelozie sau o reglare de conturi între grupări interlope. Sau... pur şi simplu, un atac care şi-a greşit ţinta.

Ce spune victima

Victima a dat miercuri primele declaraţii anchetatorilor de pe patul de spital.

Le-a spus că nu îi cunoaşte pe atacatori şi a negat orice implicare în afaceri necurate. Din spusele sale, reiese că are o fire paşnică, că nu are conflicte şi că nu s-a simţit niciodată ameninţat sau urmărit.

Surse din interiorul anchetei au declarat că s-a început monitorizarea suspecţilor, dar că este vorba de un larg cerc de suspecţi, întrucât până la această oră nu s-a putut descoperi un motiv pentru care tânărul să fie atacat. Tocmai de aceea, pentru fiecare ipoteză de lucru, poliţiştii au un alt cerc de suspecţi.

Bărbatul împușcata fost supus în cursul nopţii de luni mai multor intervenții chirurgicale, având plăgi împușcate în zona mâinilor, picioarelor, toracelui și a capului.

Iniţial, anchetatorii au avansat ipoteza că ar fi vorba despre o reglare de conturi în interiorul unui clan de cămătari, cu toate că victima nu are antecedente penale. Sunt căutaţidoi suspecțicare au tras asupra lui dintr-o maşină neagră cu număr de Bulgaria, cu un pistol-mitralieră AK-47 şi cu un pistol de 9 mm cu amortizor.

Au fost trase peste 20 de gloanțe în atac

Modelul AK-47 este produs și în România, la fabrica de la Cugir, și este cel mai popular pistol-mitralieră din lume. Arma, în uz din 1949, are o cadență de tragere de 600 de cartușe pe minut și încă este folosită de armatele a cel puțin 70 de țări.

Ancheta a dezvăluit că au fost trase peste 20 de gloanțe în atac. 13 s-au oprit în parbrizul mașinii, iar restul au ricoșat în peretele blocului și pe jos. Atacul a avut loc luni seară, în jurul orei 18:00, în cartierul bucureştean Vitan.Oamenii legii sperau sa primească vreun indiciu despre atacatorii care au tras cu mai multe arme, printre care și un Kalasnicov de la cel impuscat. Bărbatul, care a ajuns la spital cu șapte gloanțe în corp, spune însă că nu are habar cine i-ar vrea moartea. Așa că, până acum, pistele poliţiştilor par să nu ducă nicăieri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri