ATACUL ARMAT DIN VITAN. Victima a dat primele declarații. Poliţia cere ajutorul SRI

Data publicării:
20121128 20atac-35816

Tânărul a dat declaraţii amănunţite anchetatorilor de pe patul de spital. Le-a spus că nu îi cunoaşte pe atacatori şi a negat orice implicare în afaceri necurate. Din spusele sale, reiese că are o fire paşnică, că nu are conflicte şi că nu s-a simţit niciodată ameninţat sau urmărit.

Surse din interiorul anchetei au declarat că s-a început monitorizarea suspecţilor, dar că este vorba de un larg cerc de suspecţi, întrucât până la această oră nu s-a putut descoperi un motiv pentru care tânărul să fie atacat. Tocmai de aceea, pentru fiecare ipoteză de lucru, poliţiştii au un alt cerc de suspecţi.

Bărbatul împușcat a fost supus în cursul nopţii de luni mai multor intervenții chirurgicale, având plăgi împușcate în zona mâinilor, picioarelor, toracelui și a capului.

Iniţial, anchetatorii au avansat ipoteza că ar fi vorba despre o reglare de conturi în interiorul unui clan de cămătari, cu toate că victima nu are antecedente penale. Sunt căutaţidoi suspecți care au tras asupra lui dintr-o maşină neagră cu număr de Bulgaria, cu un pistol-mitralieră AK-47 şi cu un pistol de 9 mm cu amortizor.

Modelul AK-47 este produs și în România, la fabrica de la Cugir, și este cel mai popular pistol-mitralieră din lume. Arma, în uz din 1949, are o cadență de tragere de 600 de cartușe pe minut și încă este folosită de armatele a cel puțin 70 de țări.

Ancheta a dezvăluit că au fost trase peste 20 de gloanțe în atac. 13 s-au oprit în parbrizul mașinii, iar restul au ricoșat în peretele blocului și pe jos. Atacul a avut loc luni seară, în jurul orei 18:00, în cartierul bucureştean Vitan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri