Sari la conținut

Atacul de la Munchen. MAE: Nu sunt români printre victime

 

Foto: Guliver / GettyImages

Nouă oameni au fost uciși și alți 27 au fost răniți după ce un tânăr a deschis focul asupra clienților unui fast-food din Munchen. Șapte dintre cei care și-au pierdut viața sunt adolescenți. Atacatorul s-a sinucis.

Potrivit autorităților germane, atacatorul, în vârstă de 18 ani, și-a ademenit victimele au ajutorul unui cont piratat de Facebook, prin care îi ademenea pe tineri la restaurant.

Anunțul MAE vine după ce în presa britanică a apărut o informație potrivit căreia familia unuia dintre tinerii care și-au pierdut viața provenea din România.

Shohel Chowdhury, un student în vârstă de 19 ani, a mers sâmbătă la locul atacului armat pentru a-i aduce un omagiu unui prieten care a fost ucis.

„A fost colegul meu de clasă, jucam mereu fotbal, eram vecini. Ne-am întâlnit săptămâna trecută”, a declarat tânărul pentru The Telegraph, potrivit News.ro.

El a mai spus că prietenul său, Gulliano, în vârstă de 18 ani, a fost împuşcat lângă McDonalds.

Era german, dar cred că provenea dintr-o familie de români. Era un tip simpatic, un tip normal. Nimeni nu avea nimic cu el. Auzi despre Nisa, auzi despre Paris şi deodată se întâmplă şi în oraşul tău”, a mai spus tânărul.

Comunicatul MAE:

În continuarea informațiilor privind atacul produs în Munchen, vă comunicăm următoarele:

Centrala Ministerului Afacerilor Externe şi Consulatul General al României la Munchen continuă monitorizarea evoluţiei evenimentelor ulterioare producerii atacului de la Munchen.

De asemenea, reiterăm că în tot acest timp a fost menţinută permanent legătura cu autorităţile locale competente iar, ca urmare a demersurilor întreprinse de către oficiul consular pe lângă acestea, până la acest moment, nu avem informaţii care să confirme prezenţa vreunui cetăţean român printre victime.