ATACUL DE LA PIATRA NEAMŢ. Cei cinci suspecţi au fost arestaţi preventiv

Data publicării:
12 2001arestarebomba-43481

Actualizare 18.25. Aproape toţi acuzaţii şi-au recunoscut fapta. Unii au spus că nu ştiau despre ce tip de dispozitiv era vorba, dar că i-au ajutat pe ceilalţi să îl monteze sub maşina lui Bogdan Mararu.

Trei dintre suspecţi sunt acuzaţi de terorism.

Acuzaţii au declarat recurs la hotărârea instanţei.

Cele cinci persoane care au fost reţinute în cazul atentatului dejucat la Piatra Neamţ au fost duse la mandat în cursul acestei dimineţi.

Printre reţinuţi se află şi cel care ar fi comandat asasinatul. Bărbaţii au montat o bombă sub masina unui interlop, dar au fost prinşi de echipele speciale. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, pentru moartea lui Bogdan Mararu s-ar fi plătit 50.000 de euro.

Procurorii DIICOT Neamţ au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele celor cinci.

Şase pesoane au fost duse la audieri, vineri după-amiază, la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Neamţ, în urma tentativei de asasinat a interlopului Bogdan Mararu.

Conform DIICOT, sub coordonarea liderului grupării, în vârstă de 43 de ani, suspecţii au amplasat un dispozitiv exploziv artizanal sub un autoturism,„în vederea suprimării vieţii părţii vătămate B.M. (Bogdan Mararu-n.r.), proprietarul autoturismului”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri