Ateneul din Iași, deschis după o jumătate de an

Data publicării:
ateneu tatarasi

Ateneul din Iași şi-a redeschis porţile după jumătate de an. Clădirea a fost închisă deoarece nu avea aviz de la ISU. L-a primit acum, iar autorităţile spun că nicicând clădirea n-a fost mai sigură.

Peste cinci sute de oameni au fost venit la redeschiderea Ateneului din Iași, după o jumătate de an de la închidere. În tot acest timp, autoritățile au investit 100.000 de lei pentru ca spectatorii şi artiştii, odată întorşi în sală, să fie în siguranţă.

Am reușit să obținem autorizația, suntem mai siguri ca oricând. De la cortina de incendiu la tot ce înseamnă plan de evacuare”, a explicat directorul Ateneului Tătărași din Iași, Andrei Apreotesei.

Sala Mare de Spectacole a Ateneului din Iași a primit numele lui Radu Beligan, în memoria actorului.

„Totdeauna mă încuraja, spunea băi, ești formidabil, extraordinar. Mi-a scris la un moment dat o carte de vizită: Nu vreau să se sfârșească viața mea fără să-ți ofer un rol pe care-l meriți.”, a spus Florin Piersic.

„Sunt foarte fericită și foarte emoționată că sunt oameni care își doresc să îi păstreze memoria vie”, a adăugat Lamia Beligan, fiica actorului Radu Beligan.

Cei care nu au mai prins un loc în sală au urmărit spectacolul din parcarea Ateneului.

Evenimentul s-a terminat cu un foc de artificii și a reprezentat deschiderea stagiunii 2016-2017.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri