Atenţie, urmează staţia Străuleşti 2015. Metroul se extinde în nordul Capitalei

Data publicării:
2401 20straulesti-45609

Construcţia celor două noi staţii de metrou din nordul Capitalei şi cea a depoului multifuncţional este programată să înceapă în martie. După staţia Parc Bazilescuvor urma Laminorului şi Străuleşti, iar la capăt de linie va fi construit depoul Străuleşti, care va avea şase peroane. Deasupra depoului vor apărea o autogară, spaţii comerciale, dar şi o parcare pe trei niveluri.

Nodul intermodal a fost gândit pentru a prelua o parte din fluxul persoanelor care utilizează maşinile personale pentru transportul în Bucureşti, el fiind prevăzut cu o capacitate de parcare de 690 de locuri”, a declarat pentru Digi24 managerul de proiect Gabriel Stănescu.

Pe acoperişul parcării vor fi amenajate spaţii verzi, iar în apropiere va fi refăcută fosta bază sportivă, deasupra depoului. Pe malul lacului Străuleşti va fi amenajat un debarcader, iar spaţiul înconjurător va fi transformat în zonă de agrement.

Până la obţinerea tuturor avizelor de construcţie, muncitorii au început deja amenajarea şantierului.

Valoarea estimată a lucrărilor este undeva la 780 de milioane de lei dar suma ar putea creşte din cauza facilităţilor create pentru cetăţenii din zonă şi alte facilităţi create pentru nodul modal, care este o premieră pentru municipiul Bucureşti”, a detaliat consultantul de proiect Dan Trifu.

Proiectul pentru extinderea acestui tronson este finanţat de Guvern.

Nodul intermodal, acel punct în care se întâlnesc mai multe linii de transport în comun, va fi primul de acest gen construit în Bucureşti. Reprezentanţii Metrorex intenţionează însă să iniţiezeconstrucţia de astfel de autogări şi parcări şi la capătul celorlalte magistrale, pentru a încuraja oamenii să folosească mijloacele de transport în comun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri