Atenționare: Cod galben de ninsoare si viscol în patru judete

Data actualizării: Data publicării:
viscol

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în cursul zilei de duminică, mai multe atenţionări regionale cod galben de ninsoare. Au fost vizate în special zonele de munte ale judeţelor din centrul şi nordul Transilvaniei şi nordul Moldovei.

viscol

ACTUALIZARE. Peste noapte, rămân în vigoare avertizările care se referă la zonele montane din judeţele Neamţ şi Suceava. Până la ora 5:00, la altitudini de peste 1.500 de metri va ninge şi vizibilitatea va scădea sub 100 de metri.

A fost prelungită atenţionarea pentru judeţele Cluj, Satu Mare, Bistriţa Năsăud şi Maramureş. Acolo, până în jurul orei 2:00, va ninge în zonele de munte.


 

În judeţul Caraş-Severin, până la ora 22:00 este în vigoare o atenţionare cod galben de ninsoare.

Astfel, la peste 1700 de metri altitudine va ninge moderat, iar vizibilitatea ar putea scădea, izolat, sub 50 de metri.

Va ninge şi în judeţele Maramureş, Cluj şi Bistriţa-Năsăud, zona de munte. Şi aici va ninge moderat, dar vântul va avea intensificări care la rafală pot atinge 70 - 90 de kilometri pe oră, determinând scăderea vizibilităţii la altitudini de peste 1200 de metri.

Totodată, centrul Infotrafic anunţă că este ceaţă pe drumul naţional 1, în judeţul Cluj, pe tronsonul Cluj-Napoca - Turda, unde vizibilitatea este sub 100 de metri.

Meteorologii de la ANM au emis, duminică, şi o informare de răcire bruscă a vremii. Până marţi la ora 23.00 vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, iar în unele zone vântul va avea intensificări şi va bate cu 60 - 70 de kilometri pe oră.

Pe parcursul zilei de duminică, ANM a emis atenţionări cod galben de ceaţă pentru mai multe judeţe, acestea fiind în vigoare timp de câteva ore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri