Atenționare de caniculă și furtuni

Data publicării:
Furtuna nori vreme rea meteo GettyImages-457148398

Conform meteorologilor, pe toată durata zilei de marți, 2 august, vremea va fi caniculară în Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei, unde se vor mai înregistra temperaturi maxime în jurul a 35 de grade și izolat 37 de grade.

Indicele temperatură — umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar disconfortul termic se va menține accentuat. În restul zonei extra-carpatice, doar izolat indicele temperatură-umezeală va mai atinge pragul critic.

Județele aflate sub atenționare de caniculă sunt: Teleorman, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Ilfov și Municipiul București.

Pe de altă parte, până la ora 18:00, instabilitatea atmosferică va persista în 24 de județe din zonele Transilvaniei, Olteniei și Moldovei.

În acest interval, vremea va fi instabilă în centru, nord, nord-est și nord-vest, precum și la munte. Astfel, în următoarele ore, vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, averse și pe arii restrânse grindină, iar cantitățile de apă vor depăși local 15 - 20 l/mp și, punctiform, 30 - 40 l/mp.

Specialiștii ANM menționează că, în noaptea de marți spre miercuri (2 spre 3 august), manifestări ale instabilității atmosferice se vor semnala și în sud-estul țării.

De asemenea, instabilitatea atmosferică va continua și mâine, 3 august, până la ora 18:00. În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în zona Carpaţilor Orientali, în estul Carpaţilor Meridionali, în estul şi sud-estul Transilvaniei și local în Moldova, Muntenia și Dobrogea.

Vor fi averse, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, izolat, grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 şi izolat 30...40 l/mp.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri