Atenționări cod galben de ploi. Urmează vijelii și grindină

Data publicării:
ploaie - meteo.ro 1

Astăzi intră în vigoare două atenționări cod galben, mâine încă una. 

Ploile și vijeliile vor lovi mai întâi județele din vestul țării, unde va începe să plouă în această după-amiază până mâine dimineață. Mâine, în jurul prânzului, va fi emisă o a treia atenționare, de miercuri până joi seara, când vor cădea cantități de 25 de litri pe metru pătrat, izolat putând atinge 60 de litri pe metrul pătrat, a anunțat în ședința sde guvern Ion Sandu, directorul AMN. „Singura veste bună e că din 14 sunt semnale că vor fi ploi nesemnificative”, a adăugat el.

Citiți și: Nivelul Dunării a atins aseară aproape 9 metri la Budapesta. Viitura se apropie de România, dar nu e un pericol iminent

Dunărea va atinge un debit maxim pe 16 iunie, dar se va situa sub nivelul din aprilie, fiind de circa 10.500 de metri cubi pe secundă, a precizat Daniela Rădulescu, directorul de prognoze de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor. „În urmă cu o lună, la Baziaș aveam 11.900, valoare care nu a generat probleme deosebite”, a adăugat ea.

Înainte de plecarea spre Berlin, premierul Victor Ponta a convocat o ședință de guvern consacrată pregătirilor pentru inundații. El le-a cerut autorităților în domeniu să fie vigilente, să asculte de sfaturile unor specialiști cu experiență și să se mobilizeze pentru consolidarea digurilor, acolo unde este necesar. „Să nu-mi stricați vizita de două zile, deși merg în două țări (Germania și Slovacia - n.r.) care se află într-o situație mai rea decât România”, le-a spus Victor Ponta miniștrilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri