Aterizare cu emoții și fum a unui avion Blue Air în Marea Britanie

Data publicării:
incindent Blue Air

Aterizare cu emoții marți, 12 aprilie, a unei aeronave Boeing 737 pe aeroportul Birmingham din Marea Britanie. Momentul a fost surprins de un cameraman britanic, Ryan Kirkpatrick. Filmarea indică o aterizare ce decurge normal până când aeronava începe rularea pe pistă. Imediat ce cauciucurile acesteia ating pista, izbucnește un fum gros care învăluie spatele aeronavei. Potrivit oficialilor Blue Air ar fi vorba de un incident minor. ”Imediat după aterizare, o anvelopă s-a supraîncălzit provocând o emanație de fum în momentul frânării”, au spus ei. Cameramanul care a realizat înregistrarea a afirmat că a fost vorba de explozia unui anvelope.

Oficiali ai aeroportului și specialiști în aviație, consultați de publicația electronică MailOnline Travel, au afirmat că, pe lângă ipoteza exploziei unei anvelope, cauzată probabil de uzura acesteia, alte cauze posibile sunt blocarea unei roți în urma suprasolicitării sistemului de frânare. Tot probabilă este și apariția unor defecțiuni la sistemul care împiedică patinarea roții. Într-o postare la articolul ce relatează incidentul, de data aceasta pe situl publicației Mirror, un comentator care afirmă că până la pensionarea sa a fost căpitanul unei aeronave de linie, spune că astfel de incidente nu sunt periculoase. Există câte patru anvelope pe fiecare parte a aeronavei iar dacă una explodează, celelalte trei preiau sarcina. Singura problemă este aceea că resturile rezultate în urma exploziei unei anvelope pot lovi partea inferioară a aripei, în zona rezervoarelor de carburanți.

Potrivit MailOnline Travel nu s-au găsit pe pistă resturi rezultate din urma unei explozii. Blue Air precizează însă că incidentul a obligat la schimbarea roții. Aceasta a fost trimisă în Marea Britanie cu o aeronavă care a preluat și pasagerii aeronavei cu probleme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri