Au apărut noi puncte pe harta neagră a accidentelor, în Bucureşti

Data publicării:
intersectii

Poliţiştii lansează un nou avertisment în privinţa intersecţiilor periculoase din Bucureşti. Statisticile din ultimul an arată că au apărut noi puncte pe harta neagră a accidentelor. În doar şase intersecţii din Bucureşti, aproape 60 de oameni au fost răniţi grav anul trecut, în accidente provocate de neatenţia la volan, viteza excesivă sau de pietonii care nu se uită pe unde traversează.

În sectorul 6, în zona Drumul Taberei, a fost anul trecut cea mai periculoasă intersecţie. Au avut loc 13 accidente în urma cărora 13 persoane au fost grav rănite.

Poliţia spune că vina este împărţită între şoferi şi pietoni, o vină pe care unii o recunosc, alţii... mai puţin.

„Periculoasă. Pentru că maşinile trec atunci când nu trebuie, nu respectă nimeni, nici măcar pietonii, nimeni nu respectă”.

„Cea mai periculoasă intersecţie din Bucureşti. Se schimbă semaforul prea repede. Dacă apuci să intri pe galben, deja a dat verde de acolo şi te-a bubuit imediat”.

Acest lucru poate fi evitat, dacă şoferii dau dovadă de prudenţă.

Sorin Ene, pilot: „Timpul de aşteptare la semafor se măreşte. Din cauza acestui motiv, conducătorii auto sunt tentaţi să ciupească galbenul, să intre în intersecţie pe culoarea galbenă, poate chiar pe roşu, lasă, că am timp, moment în care din altă direcţie apare o altă maşină”.

O altă intersecţie foarte periculoasă este cea dintre Şoseaua Alexandriei şi Şoseaua Antiaeriană, din sectorul 5. Aici, tot semafoarele sunt problema, pentru că nu funcţionează. Anul trecut, 12 persoane au fost rănite grav în accidente produse aici.

„Accelerează, vin în viteză, ţi-e teamă să traversezi, stai şi te uiţi până se opreşte, după care îţi face el semn să treci, dar când vine la viteza aia...”

Pe harta zonelor periculoase figurează şi o intersecţie din Sectorul 2, cea dintre Bulevardul Basarabia şi Şoseaua Morarilor, din cauza celor şase accidente care au trimis la spital 12 oameni. În statistica poliţiei mai apare intersecţia Splaiul Unirii-Bulevardul Gheorghe Şincai. Aici s-au înregistrat nouă victime în accidente rutiere. În 2018, alte opt persoane au avut de suferit în urma coliziunilor produse la intersecţia dintre străzile Buzeşti, Occidentului şi Polizu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri