AU ÎNCURCAT SACII. Primele probleme cu buletinele de vot

Data publicării:
8122012 20incidente-37547

„Am avut o problemă cu nouă secții de votare din municipiul Brașov, dar care se finalizează și se vor încheia complet. Verificăm și secțiile de votare din municipiul și județul Brașov”, a spus prefectul de Brașov în videoconferința de sâmbătă de la Ministerul de Interne.

De la Iași s-a semnalat că peste 400 de cetățeni români cu domiciliul stabil în străinătate s-au întors acasă, din varii motive. Ei au proprietăți, și-au scos cărți de identitate provizorii și stau în Iași și în județ, însă nu figurează pe listele permanente și nu vor putea vota la alegerile de mâine.

Șoferii, testați cu etilotestul

Primăriile din toată ţara au început distribuirea la secţiile de votare a materialelor necesare desfăşurării scrutinului de mâine. La fel se întâmplă şi în Bucureşti. Sacii cu buletine de vot și ştampilele, dar şi listele electorale au fost transportate în microbuze special închiriate.

Înainte de a pleca spre secţiile de votare, şoferii microbuzelor au fost testaţi cu etilotestul, ca măsură pentru a asigura protecția buletinelor de vot.

Ministrul de interne, Mircea Duşa, spune că acţiunea de transport a decurs normal în toată ţara. „Mi s-a raportat că deja materialele sunt trimise în secţiile de votare. Toate materialele care privesc organizarea alegerilor au fost preluate de preşedintii secțiilor de votare”, a anunțat Mircea Dușa în videoconferință.

În Bucureşti, peste 400 de jandarmi vor asigura paza secţiilor de votare. Jandarmii vor asigura transportul până la secţii, iar acolo, se va lua în pază încăperea în care se află buletinele de vot.

În cele 1.239 de secţii din Capitală sunt aşteptaţi să voteze aproape 1,8 milioane alegători.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri