Audierile miniștrilor din Guvernul Ponta II, amânate

Data publicării:
20122012 20orban-39813

Actualizare 21:30

„Probabil mai sunt lucruri care trebuie negociate și trebuie făcute finisaje la programul de guvernare. Din informațiile pe care le am, mai sunt câteva lucruri care trebuie puse la punct, care sa fie conform negocierilor purtate în cursul zilei de azi. Audirea nu va începe decât în momentul în care sunt finalizate programul de guvernare și ordonanța de urgență privind organizarea Guvernului”, a declarat Ludovic Orban, deputat PNL, printr-o intervenție telefonică la Digi24.

Actualizare 21.00.„Am amânat ședința birourilor reunite pentru mâine la ora 11.00, iar mâine la 15.00 va fi dat votul de învestitură pentru guvern”, a spus Miron Mitrea, telefonic, în „Jurnal de seară”.

„Nu a ieșit, nu pot face speculații. Am fost rugați de președintele Senatului să amânăm pentru mâine la ora 11.00. Senatorii erau pregătiți pentru audieri”, a informat Mitrea, deputat PSD.

„Eu sunt nefericit de amânare, pentru că s-a creat posibilitatea să apară că PSD negociază cu alții. Nu negociază niciun pesedist cu nimeni altcineva decât cu PNL. Sunt convins că nu se negociază o altă majoritate, pentru că nu este nevoie”, a subliniat el.

„Eu cred că avem guvern mâine”, a adăugat Mitrea. Suntem într-un program excepțional, a spus el.

------------------------------------------------------

A fost amânată până și ședința Birourilor Permanente Reunite, adică cele două conduceri ale Camerei Deputaților și Senatului care trebuiau să stabilească un calendar al audierilor miniștrilor.

Din primele informații reiese că amânarea a fost cauzată de un scandal iscat între PNL și PSD pentru că Ministerul Pădurilor și Apelor și cel al IMM-urilor s-ar fi transformat în ministere fără portofolii.

Astfel, nu vor avea loc nici audierile, nici depunerea jurământului la Palatul Parlamentului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat membrii Biroului Permanent, joi seară, că şedinţa acestui for se amână pentru o dată ulterioară şi că plenul va fi convocat pentru vineri dimineaţă la ora 09.00, au declarat, pentru Mediafax, surse parlamentare.

Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au fost convocate pentru vineri la ora 09.00, urmând să fie stabilite audierile miniştrilor propuşi pentru Cabinetul Ponta, a anunţat, joi seară, chestorul senatului Ioan Chelaru, el precizând că audierile vor avea loc „într-o oră din acea clipă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri