Autoritățile ar putea emite cod roșu din cauza viscolului prelungit

Data publicării:
iarna - captura

Ion Sandu a explicat că viscolul ca fenomen nu constituie un fapt excepțional pentru România, dar particularitatea fenomenelor constă în durata mare pe care se vor manifesta. „Nu este viscolul care se anunță înspăimântător că n-a mai fost niciodată, dar e foarte lung, perioada e foarte lungă și atunci nu excludem posibilitatea ca, în cazul în care se vor depăși 50 de centrimetri pe metrul pătrat în 24 de ore să apară și coduri roșii - now casting, în prima fază - pentru a respecta parametrii stabiliți foarte clar cu aceste coduri”, a spus Ion Sandu.

Directorul ANM a spus că îi sfătuiește pe cetățeni ca începând din această noapte și până duminică după-amiază să nu plece la drum, dacă nu este neapărat necesar.

Un cod portocaliu de viscol și ninsoare intră în vigoare de vineri, de la ora 18.00, pentru zece  județe și municipiul București, în timp ce alte 16 județe sunt vizate de un cod galben, în vigoare până duminică la prânz.

Sâmbătă, codul portocaliu va fi actualizat de două ori, a precizat Ion Sandu. Este posibil să fie adăugate la codul portocaliu județele Olt, Teleorman, Argeș, Dâmbovița și Prahova și să fie scoase, mâine seară, județele din sud-vestul țării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri