Autoritățile din Rășinari vor repatrierea osemintelor lui Emil Cioran

Data publicării:
cioran

Este vorba despre un proces extrem de complicat. În primă faza, autorităţile locale din Răşinari trebuie să prezinte atât Guvernului României, cât şi Ambasadei Franţei la Bucureşti un document scris care sa contina argumentele pentru care cer repatrierea rămăşiţelor lui Emil Cioran. Dacă ideea lor va fi agreată, cu ajutorul avocaţilor procesul ar putea fi scurtat de la câțiva ani, la câteva luni.

Deocamdată, consilierii locali din Răşinari au întocmit un proiect pe care urmează să-l supună la vot în următoarea şedinţă a Consiliului Local, iar prin comună, se strâng semnături pentru susţinerea demersului în faţa oficialilor francezi.

Autorităţile din Răşinari ar vrea să-l readucă pe Cioran în ţară pentru că, spun ei, este un simbol al Mărginimii Sibiului, iar părinţii săi sunt înmormântaţi aici. În plus, ei cred că nu este corect ca francezii să se mândrească cu filosoful nostru cât timp el s-a născut şi a trăit în România.

Emil Cioran a fost înmormântat în 1995 în cimitirul Montparnasse din Paris. Cimitirul este vizitat de sute de mii de turişti, mulţi dintre ai fiind atraşi de mormintele lui Cioran și Brâncuşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri