AUTORIZAȚIE ANULATĂ. Complexul Aqua Parc din Parcul Tineretului nu va mai fi construit

Data publicării:
aqua 20park-55463

Reprezentanţii Asociaţiei "Salvaţi Bucureştiul" susţin că Aqua Parc urmă să fie realizat pe 53.000 de metri pătraţi cu încălcarea interdicţiei legale de construire pe spaţiul verde.

Conform autorizaţiei de construire, investiția s-ar fi ridicat la suma de 30,5 milioane de lei. Investitorul a contractat un împrumut bancar în vederea finanţării proiectului, pierderile suferite fiind de ordinul câtorva sute de mii de euro.

Asociaţia „Salvaţi Bucureştiul” încurajează investitorul să se îndrepte în justiţie pentru recuperarea pagubei împotriva tuturor emitenţilor actelor ilegale.

„Numai aşa se poate stopa atitudinea iresponsabilă a primăriilor din Bucureşti în eliberarea actelor necesare investiţiilor imobiliare. Numai aşa se poate crea un cadru investiţional corect în Bucureşti”, se precizează într-un comunicat de presă al asociației.

Tribunalul Bucureşti a anulat, pe 4 iulie 2012, autorizaţia de construire, emisă de Primăria Sectorului 4 şi, în parte, Hotărârea Consiliului Local al Sectorului 4.

Printr-un contract de parteneriat public-privat din 29 aprilie 2009, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti s-a asociat cu firma Blue Ciel pentru construirea Aqua Parc pe o suprafaţă de 52.800 de metri pătraţi din Parcul Tineretului.

În urmă cu doi ani, Asociaţia „Salvaţi Bucureştiul” a cerut în instanţă anularea autorizaţiei de construire pentru complexul Aqua Parc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri