Autorizaţiile de funcţionare a parcurilor de distracţie se obţin foarte uşor

Data publicării:
9 Saturn32

Organizatorii parcurilor de distracţii, care pot fi întâlniţi la petrecerile câmpeneşti sau la târgurile ocazionale, şi-au pus pe roate foarte repede o astfel de afacere, pentru că obţinerea avizelor nu este deloc dificilă.

În primul rând trebuie obţinută o autorizaţie ISCIR care se înnoieşte o dată pe an, plus încă una, tot anuală, de la pompieri. Pe lângă acestea, se plăteşte o taxă de aproximativ 1300 de lei.

Este nevoie apoi de o analiză de risc, pe care o face chiar proprietarul. În rest, singurii care ii mai controlează sunt inspectorii OPC, dacă reuşesc să ajungă în toate târgurile.

Potrivit datelor Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului, de la începutul verii 76 de parcuri au fost închise temporar, iar administratorii altor 82 au primit amenzi de peste 300.000 de lei. Amenzile sunt cuprinse în general între 15.000 şi 25.000 de lei.

Un adolescent de 17 ani a murit luni, după ce s-a electrocutat într-un parc de distracţii din Eforie Nord. Băiatul, din Bucureşti, urcase desculţ pe o platformă cu maşinuţe electrice, şi a fost secerat pe loc.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri