Autostrada Comarnic – Braşov, o nouă amânare. Constructorul nu a obţinut încă finanţare, anunţă Victor Ponta

Data publicării:
comarnic bv-1

Noi amânări pe drumurile României: premierul Victor Ponta a declarat joi că lucrările de construcţie ale autostrăzii Comarnic - Braşov vor începe mai târziu, dând ca termen posibil de semnare a contractului de execuţie mai sau chiar iunie. Iniţial, autorităţile promiteau că realizarea şoselei în valoare de 1,8 miliarde de euro va începe în aprilie, motivul noii amânări fiind faptul că consorţiul de constructori Vinci-Strabag-Aktor nu a obţinut încă finanţare pentru proiect.

Potrivit primului ministru, procedurile ar urma să mai dureze încă o lună sau două. Întrebat joi când va fi semnat contractul pentru execuţia Comarnic - Braşov, premierul a răspuns: „Când avem toate agreement-urile de la bănci, mai-iunie cel târziu”.

Autostrada Braşov - Comarnic ar trebui să fie gata cel târziu în 2017. Va fi prima şosea de mare viteză pe care şoferii vor plăti o taxă de circa 7 lei. Şoseaua de mare viteză va avea 53 de kilometri, plus alţi 7 kilometri de drum de legătură. Pe traseu vor fi trei tuneluri prin munţi, 19 viaducte şi 15 poduri. Costul total se ridică la 1,8 miliarde de euro, deşi estimările iniţiale erau de 1,2 miliarde de euro.

Între timp, nici una dintre primăriile pe raza cărora ar trebuie să treacă viitoarea autostradă Comarnic – Braşov – cele de pe Valea Prahovei, plus Primăria Râşnov - nu a primit vreo cerere din partea consorţiului Vinci-Strabag-Aktor, care va construi autostrada, pentru eliberarea certificatului de urbanism.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri