Autostrada Deva-Lugoj, deviată de un cimitir ilegal care figura în acte ca păşune

Data publicării:
lugoj-1

Lotul 4 din tronsonul de autostradă Deva-Lugoj va fi deviat după ce constructorul a descoperit un cimitir care funcţiona ilegal şi care figura drept păşune.

După ce constructorul a descoperit cimitirul de pe traseul autostrăzii, conducerea Ministerului Transporturilor a anunţat că a sesizat Parchetul General în această privinţă. Pentru ieşirea din impas, este necesară acum o Hotărâre de Guvern care să abată traseul autostrăzii din zona cimitirului.

În documente, aşa spunea domnul director Neaga (Narcis Neaga, directorul CNADNR - n.red.), acolo unde se afla acest cimitir fără autorizaţie, figura păşune când a fost expropriată. Noi am sesizat organele în drept. Mai departe ne facem treaba, abatem puţin autostrada şi o continuăm. Deci lucrurile sunt bune”, a spus Dan Şova.

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor, Dan Şova, a anunţat că Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale intenţionează să inaugureze în acest an lotul 2 Timişoara - Lugoj, lotul 3 Orăştie - Sibiu, dar şi o porţiune de 6,5 kilometri a autostrăzii Bucureşti - Ploieşti.

De asemenea, anul viitor se aşteaptă recepţionarea loturilor 2,3 şi 4 de la Lugoj - Deva, cele patru loturi de la Sebeş - Turda şi loturile 1, 2 şi 3 de la Câmpia Turzii - Ogra - Târgu Mureş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri