Autostrada, misiune imposibilă. Patru licitații anulate și una contestată pentru autostrada Timișoara-Lugoj

Data publicării:
autostrada transilvania 4675438-Mediafax Foto-Mircea Rosca-8

S-a întâmplat și săptămâna trecută. Statul anunța triumfal că încep lucrările la tronsoanele Timișoara-Lugoj - lotul 2 și Nădlac-Arad. Planul s-a schimbat însă.

Ambele licitații făcute de CNADNR au fost contestate, chiar dacă statul a avut nevoie chiar și de șase luni pentru a analiza ofertele primite. La lotul 2 din tronsonul de autostradă Timișoara-Lugoj, lucrările trebuia să înceapă de anul trecut. Patru licitații au fost făcute, toate anulate în instanță. Acum, pentru a cincea oară, CNADNR a stabilit noi câștigători, contestaţi însă de o firmă concurentă.

La fel s-a întâmplat și cu tronsonul de autostradă dintre Nădlac și Arad. Aici statul a reziliat contractul cu Nelu Iordache, CNADNR stabilind ulterior ca lucrările să fie făcute de o firmă din Italia. Două firme românești au depus însă contestație, ele având dreptul de a cere şi opinia instanţei. Iar un proces durează chiar și jumătate de an, timp în care statul român e tot mai aproape să piardă finanțarea europeană, pentru că ambele loturi de autostradă fac parte din coridorul 4 paneuropean, pentru care primim fonduri europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri