Averea lui Relu Fenechiu: şase parcele de teren, trei case, două case de vacanță

Data publicării:
fenechiu Mediafax Foto-Liviu Chirica-2

Începând cu 2004, Relu Fenechiu reprezintă judeţul Iaşi în calitate de deputat. În 2012, deşi era trimis în judecată de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu, a candidat şi a câştigat un al treilea mandat de deputat.

Ajutat de Crin Antonescu, a ajuns ministru în ciuda opoziţiei premierului, după cum singur a mărturisit.

Relu Fenechiu nu are probleme cu situaţia materială. Conform celei mai recente declaraţii de avere, datată 13 iunie 2013, el deţine şase parcele de teren intravilan. Trei dintre acestea sunt în Iaşi şi însumează peste 5000 de metri pătraţi. Un altul este la Roşia Montană şi are o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătaţi.

Relu Fenechiu mai deţine şi un apartament, trei case de locuit şi două case de vacanţă.

Familia Fenechiu are trei maşini: un Mercedes, un BMW şi un Hyundai, cea mai veche, ultima, fiind fabricată în 2006.

Deputatul a declarat şi o colecţie de bijuterii şi obiecte de artă în valoare de 80.000 de euro. La momentul depunerii declaraţiei de avere, Relu Fenechiu avea în conturi peste 60.000 de lei. Alţi peste 333.000 de lei reprezintă, însă, acţiunile deţinute de el în două firme: SC Fene Grup SA şi SC La Rocca SRL.

Familia Fenechiu are de rambursat un credit de aproape 50.000 de euro, contractat în 2006. Relu Fenechiu a ridicat în 2012 aproape un milion de lei din dividendele de la Fene Grup SA, în care deţine 96 la sută din acţiuni, şi mai avea de încasat alţi aproape 200.000 de la Tehnorom, tot cu titlul de dividende.

Citiți și: 

DOSARUL TRANSFORMATORUL. Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare

Relu Fenechiu a demisionat, premierul Victor Ponta a preluat portofoliul

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri