Sari la conținut
News Alert

Avertismentul Ministrului Muncii: Reducerea CAS ar putea duce la scăderi de salarii

Nu există nicio ţară în lume care să aibă mai multe beneficii din partea statului, salarii mai mari pentru funcționari şi în acelaşi timp taxe mai mici. Nu există aşa ceva. Deci trebuie să păstrăm un echilibru, pentru că la finalul zilei, dacă nu ne mai ajung banii, va trebui să tăiem de undeva şi vom tăia iar din salariile publice. E un avertisment extrem de serios”, a spus ministrul la emisiunea Kilometrul O de la Digi24.

Declarația sa vine în contextul în care parlamentarii au votat legi cu impact bugetar, chiar dacă Guvernul nu are bani pentru aplicarea lor. Două iniţiative ale PSD, una privind reducerea CAS şi o alta privind introducerea unui impozit specific în turism, au trecut de Senat, fără a se ţine cont de poziţia Ministerului de Finanţe.

Proiectul de lege privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale a fost votat săptămâna aceasta „Guvernul de obicei asta spune, nu sunt bani. Asta a spus şi atunci când a trebuit majorat salariul minim pe economie, mereu Guvernul nu a avut resursă bugetară. Spaima asta veşnică, nu putem, nu facem, nu sunt bani. E o chestiune cred de o gospodărire mai atentă şi de un pic de bunăvoinţă în ultimă instanţă”, a spus Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

Și ministrul de Finanţe a avertizat asupra impactului bugetar al acestei măsuri.

„Am făcut un calcul de impact, ar costa bugetul 7,7 miliarde de lei. Nu avem loc pentru o reducere a veniturilor atât de mare”, a spus Anca Dragu, ministrul de Finanţe.