Avocatul Ion Cazacu: Adrian Năstase are dreptul să fie vizitat de familie de patru ori pe lună

Data publicării:
ADRIAN NASTASE-Mediafax Foto-Andreea Alexandru

Am fost la domnul Adrian Năstase, a intrat într-un regim normal de detenție. Urmează perioada de carantină, care este de până la 21 de zile”, a spus avocatul. 

E un om puternic. Am vorbit cu el, i-am adus reviste, presă și va intra într-un regim normal, cu cartelă telefonică. Deci are dreptul la telefon, să primească patru vizite pe lună ale familiei.Noi, avocații, avem acces oricând”, a adăugat Ion Cazacu.

Potrivit acestuia, fostul premier a fost felicitat de mai multe ambasade, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

„I-am adus, în special, presă, pentru că a fost extrem de bogată în ultimele 24 de ore și i-am adus și niște felicitări. Din fericire, spun eu, ambasadele îl felicită pe domnul Adrian Năstase. Mă refer la sărbătorile de Anul Nou”, a precizat avocatul. 

După 294 de zile în libertate, Adrian Năstase s-a întors, azi-noapte, în arest. Fostul premier a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi şantaj, în dosarul Zambaccian.

Ion Cazacu a declarat că demersurile pentru eliberarea condiționată vor fi făcute după o analiză atentă.

Noi am intrat astăzi în posesia minutei scrise, nu mă aștept ca motivarea să fie rapidă. O să stăm puțin să analizăm, mai ales că există, cel puțin teoretic, și această intrare în vigoare a noului Cod Penal și a noului Cod de Procedură Penală. Sunt o serie de dispoziții tranzitorii sau dispoziții care pot fi mai favorabile în codurile noi sau în codurile vechi. Nu trebuie să ne grăbim, mai avem până la 1 februarie”, a explicat avocatul. 

Acesta a vorbit și despre o nouă plângere la CEDO. „În acest dosar, cu siguranță, se va face o nouă plângere. Avem timp: șase luni de la pronunțare. Nu ne grăbim”, a subliniat Ion Cazacu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri