Avocatul Vlad Stoica, numit şef al Cancelariei premierului

Data publicării:
sediul 20guvernului 20mediafax-48863

Vlad Ștefan Stoica, șeful Cancelariei primului-ministru, va avea rang de ministru, după ce a fost instalat de Victor Ponta, potrivit Mediafax.

El este înscris în Baroul Bucureşti din anul 2009, având un cabinet individual de avocatură.

Avocatul Vlad Ştefan Stoica are ca hobby şi participarea ca pilot la curse de raliuri și a declarat pentru Mediafax că a fost prezent „de două-trei ori” la astfel de curse.

Şi premierul Victor Ponta a participat de-a lungul timpului la raliuri, însă a renunţat odată cu numirea la conducerea Guvernului.

Traseul structurii guvernamentale

În vara anului trecut, că printr-o lege emisă de Parlament, Cancelaria primului-ministru, desfiinţată în martie 2009 de Guvernul Boc, a fost reînfiinţată.

Legea Parlamentului a aprobat astfel, dar cu amendamente, prima ordonanţă de urgenţă emisă în mai 2012 de Guvernul Ponta, privind noua organizare în cadrul administraţiei publice centrale.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nu prevedea nimic legat de reînfiinţarea Cancelariei premierului, ci introducea, printre altele, funcţiile de ministru delegat pentru Administraţia Publică, pentru Dialog Social şi, respectiv, pentru Mediul de Afaceri.

Ordonanţa a fost însă aprobată în luna iulie, conform procedurii, printr-o lege a Parlamentului care a preluat mai multe amendamente ale senatorului PSD Trifon Belacurencu.

Unul dintre amendamentele acceptate prevede că aparatul de lucru al Guvernului este alcătuit atât din Secretariatul General, departamente şi alte structuri organizatorice, dar şi din Cancelaria primului-ministru.

Atribuţiile Cancelariei au fost reglementate săptămâna trecută, prin decizie a premierului, arată Mediafax.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri