Avram Iancu a început traversarea Canalului Mânecii

Data publicării:
avram iancu canalul manecii sea leopard charter 11 08 2015

În ciuda vremii urâte, cu ploaie, bibliotecarul din Petroșani s-a arătat optimist în ceea ce privește șansele sale de reușită, el afirmând că este pregătit să înfrunte orice.

Foto: Facebook Sea Leopard Charter

Startul în traversarea Canalului Mânecii a fost dat la ora 7,39 (ora locală) de pe Shakespeare Hill Beach, o plajă situată între Dover și Folkestone, iar finalul cursei va fi pe malul francez, în zona Gris Nez, distanța dintre cele două puncte de reper fiind apreciată ca fiind cea mai scurtă.

Foto: Facebook Sea Leopard Charter

Sportivul va străbate totuși circa 42 de kilometri, deoarece parcursul de înot nu este unul în linie dreaptă, el fiind asistat de o echipă formată din șapte români aflați la bordul navei de pilotaj Sea Leopard.

La plecare a plouat, însă prognoza arată că vremea se va îndrepta. Apa mării are o temperatură de circa 17,5 grade Celsius. Avram este bine, optimist”, a declarat, pentru AGERPRES, jurnalistul Corneliu Bran, de la Ziarul Văii Jiului, aflat pe barca care îl însoțește pe Avram Iancu. 

Traseul pe care înoată Avram Iancu poate fi urmărit în timp real pe site-ul www.channelswimmingassociation.com.

Avram Iancu se antrenează de trei săptămâni la Dover (Marea Britanie).

El a mai încercat, în august și octombrie 2014, să traverseze înot Canalul Mânecii, fără costum de neopren, dar a eșuat la circa 15 kilometri de malul francez, după ce organizatorii i-au cerut să se oprească din cursă pentru că valurile și curenții mari i-ar fi pus viața în pericol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri