Avram Iancu, nominalizat la titlul de înotătorul anului în lume. Îl puteți vota!

Data actualizării: Data publicării:
avramiancu
Avram Iancu va traversa înot Marea Galileii, o cursă de aproximativ 10 ore.

Bibliotecarul Avram Iancu, primul care a reuşit să înoate toată lungimea fluviului Dunărea, aproximativ 2.860 de kilometri, a fost nominalizat la titlul de înotătorul anului de către World Open Water Swimming Association.

Înotătorul român se află în competiţie alături de alţi 12 sportivi din întreaga lume, decizia finală urmând a fi comunicată la începutul anului viitor, pe baza voturilor primite.

Avram Iancu, reprezentantul României, poate fi votat AICI

„Anul acesta mi-am propus în urma lecturării unui roman foarte interesant, «Pilotul de pe Dunăre», să parcurg înot întregul curs al Dunării, doar în slip, fără să mă folosesc de niciun costum de protecţie sau labe de înot. Am reuşi să parcurg înot tot traseul în urma unei bătălii fantastice de 89 de zile, fără nicio zi de întrerupere, între şapte şi zece ore de înot zilnic. A fost o bătălie fantastică, în care corpul meu a fost supus unor transformări, dureri, mentalul meu a avut mult de suferit, a trebuit să găsesc multă energie din pucnt de vedere fizic, să mă hrănesc foarte bine. În această încercare de a găsi un echilibru am avut un aliat foarte bun în seminţele de cânepă. Acest întreg efort a fost monitorizat de această entitate, World Open Water Swimming Association. Toată lumea putea să observe deplasare şi ei au avut acces la jurnalul meu zilnic. În urma acestei monitorizări, alături de alţi 12 înotători din întreaga lume, am fost nominalizat la premiul «The man of the year». Este fantastic, pentru că aceste nominalizări se fac în urma unor criterii strict de specialitate. Desemnarea se face în urma unui vot popular şi oricine poate vota. Ce a stat în puterile mele am făcut, am dat de milioane de ori din mâini, acum românii pot vota Avram Iancu. E un test de solidaritate naţională, nu ştiu care va fi numărul de voturi, dar sunt convins că va fi unul foarte mare”, a declarat Iancu.

Nominalizarea lui Avram Iancu a fost anunţată în cadrul unei conferinţe de presă de către reprezentanţii Canah, compania care l-a susţinut pe Avram Iancu în toată această expediţie. Voturile pentru Avram Iancu în cursa pentru obţinerea titlului de înotătorul anului se contabilizează pe site-ul organizaţiei mondiale, https://www.worldopenwaterswimmingassociation.com/2017-wowsa-awards/.

Iancu a enumerat pericolele la care a fost expus în cele 89 de zile în care a înotat parcursul Dunării. "Eu cred cu tărie în depăşirea limitelor, cred că orice om îşi poate depăşi limitele în orice domeniu, şi acesta este mesajul pe care vreau să-l transmit. Depăşindu-ne limitele în domeniul nostru de activitate putem avea o societate mai bună. Bineînţeles că pe traseu am fost şi în pericol, a fost un risc asumat. În timpul celor 89 de zile am suferit de hipotermie, de arşiţa soarelui, de vânt, de valuri foarte puternice, curenţi periculoşi, mai ales în zona Budapestei. Chiar m-am înfipt la propriu într-o buturugă, un obobstacol subacvatic, pe care nimeni nu a putut să-l identifice. Am constatat că am avut o rană deschisă pe piept în urma acestui accident. A fost un moment foarte greu pentru că în următoarea lună această rană deschisă foarte greu s-a vindecat în mediu umed”, a mai spus sportivul.

Avram Iancu, un bibliotecar în vârstă de 41 de ani, din Petroşani, este prima persoană din lume care a înotat toată lungimea Dunării (2.860 de kilometri) fără costum de protecţie, reuşind această performanţă în 89 de zile.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri