Banca Naţională a României şi-a cumpărat un pian Steinway de concert de 130.000 euro

Data publicării:
2502 20pianbnr-51416

Pianul a fost reglat în funcţie de specificul sălii de concert în care va fi folosit, într-o tradiţie cu care producătorul se mîndreşte. Alegerea Băncii Naţionale a României a ţinut cont de faptul că mulţi dintre pianiştii de top preferă această marcă de instrumente: „În lumea întreagă, există 575 de scene importante. Cele mai importante. Pe 99,6% din ele sunt piane Steinway”, explică Radu Ţiganetea, directorul de marketing al distribuitorului.

Pentru că excelează la capitolul performanţă, pianele Steinway sunt şi printre cele mai scumpe instrumente muzicale din lume. Pianul achiziţionat de BNR a costat 130.000 de euro, o sumă care se va amortiza în timp, pentru că, aşa cum spune Radu Ţiganetea, „Poate să fie bun şi peste 100 de ani”.

Pianul are o lungime de aproape trei metri şi o garanţie de cinci ani din partea producătorului. Va fi folosit la evenimente ale Băncii Naţionale a României, cum ar fi Zilele Culturale de la BNR. Mai trebuie spus că, din acest an, Banca Centrală este partener al Festivalului Naţional George Enescu, care va avea loc între 1 şi 28 septembrie 2013.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri