Băncile, controlate de poliție, după jaful din Ajun

Data publicării:
27122012 20m 20control 20banci 20bc-40834

În cadrul acesteia, poliţiştii verifică respectarea prevederilor legale cu privire la organizarea pazei şi protecţiei bunurilor şi valorilor bancare din Bucureşti. Sunt verificate şi chestiuni legate de eficienţa sistemelor electronice de alarmare.

În mod special, poliţiştii bucureşteni vor verifica dacă măsurile stabilite cu prilejul controalelor anterioare au fost îndeplinite de către reprezentanţii acestor instituţii.

În urmă cu doar o săptamana si jumatate poliţiştii specializaţi în sisteme de securitate au aplicat amenzi de peste 40.000 de euro, în urma neregulilor constatate la unităţi având ca obiect de activitate manipularea, depozitarea şi transportul de bunuri şi valori.

Acţiunea de control de azi a fost organizată după ce În luna decembrie, poliţiştii bucureşteni s-au confruntat cu două jafuri, la sucursale ale băncii Raiffeisen, care au avut loc la un interval de numai cinci zile.

Un hoț a plecat cu banii lăsați la vedere de casieri

Hoțul care a intrat înarmat, în seara de Ajun, într-o bancă din Capitală, a reuşit să fugă cu bani dintr-o greşeală a casierilor. Aceştia au lasat banii într-un sertar, la vedere, deşi regulamentul prevede că trebuie depozitaţi în sertare care se închid automat. Atacatorul e căutat şi la această oră.Acțiunea polițiștilor vine la câteva zile după ce un hoţ, care a intrat înarmat, în seara de Ajun, într-o sucursală a Băncii Raiffeissen, din zona Aviației din București, a reuşit să fugă cu bani dintr-o eroare a angajaților unității bancare. Casierii lăsaseră banii într-un sertar, la vedere, deşi regulamentul prevede că trebuie depozitaţi în sertare care se închid automat. Autoritățile încă îl caută pe autorul atacului şi la această oră.

Jaful a avut loc după un scenariu aproape identic ca cel de acum aproape două săptămâni trecută, tot din București, de la o unitate din șoseaua Olteniței, când mai mulţi bărbaţi mascaţi şi înarmaţi au jefuit o altă sucursală a aceleiaşi bănci.

Din cercetările poliției reiese că la mijloc ar fi vorba și despre o greseală a angajaților băncii. Au ținut banii într-un sertar neasigurat, deși regulamentul spune că sumele de bani trebuie depozitate doar în sertare care se închid automat și mai pot fi deschise doar cu un cod de siguranță.

Banca era dotată cu sertare cu încuietoare eletronică cu temporizare, dar angajaţii nu au păstrat banii acolo. Anchetatorii cred că dacă încasările ar fi fost depozitate astfel, hoţul i-ar fi luat mai greu, iar firma de intervenţie sau chiar poliţia ar fi avut timp să-l surprindă în interiorul băncii. Aşa a putut fugi după un minut şi câteva secunde, cu tot cu bani.

Furtul survine la scurt timp după ce angajatii băncii au fost instruiţi de poliţie cum să acţioneze în asemenea situaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri