Bani europeni pentru firmele lui Condrea

Data publicării:
hexi

Firmele lui Dan Condrea şi cele apropiate lanţului Hexi Pharma au depus în ultimii șase ani pe masa autorităţilor nu mai puţin de 13 proiecte pentru obţinerea de bani europeni. Din cele 13 proiecte, firmele au primit bani europeni pentru cinci proiecte, aşa cum reiese din răspunsurile oficiale oferite Digi24 de către Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Dezvoltării Regionale.

În 2013, SC Medical Cleaning SRL, firma de curăţenie la care Dan Condrea deţinea 60% din acţiuni, a obţinut un contract de peste un milion de lei din care aproape jumătate bani europeni. Cu aceşti bani, firma şi-a cumpărat trei sisteme informatice şi echipamentele IT aferente pentru a implementa în firmă un sistem integrat de management. Contractul a fost finanţat prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice iar cei care au semnat contractul au fost Dan Nica, ministrul de atunci al comunicaţiilor, şi directorul general al ministerului, Dorin Otrocol, cel care coordona activităţile de gestionare a fondurilor structurale.

În 2014, acelaşi ministru Dan Nica, dar alături de un alt director general din Ministerul Comunicaţiilor, Istrate Fătu, au semnat, potrivit răspunsurilor oficiale, şi contractul cu SC EMEX CONT SRL, societatea care administrează firma de curăţenie a lui Dan Condrea, SC Medical Cleaning SRL. Administratorul firmei lui Condrea a vrut şi el să-şi eficientizeze activitatea prin cumpărarea a zece calculatoare şi conectarea lor la internet. Din contractul de peste 100 de mii de lei, 77 de mii au fost bani europeni nerambursabili.

Şi prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, derulat prin ministerul Dezvoltării Regionale, firmele lui Dan Condrea au obţinut contracte din bani europeni. În 2010, Dan Condrea, ca administrator al firmei HEXI MED S.R.L, a obţinut peste 850 de mii de lei fonduri europene dintr-un proiect de 1,8 milioane de lei pentru a-şi înfiinţa clinica medicală Hexi Med.

După două luni, acelaşi Dan Condrea în calitate de admistrator al altei firme, HEALTH SERVICES COMPANY S.R.L, depune cerere să-şi finanţeze o altă afacere: înfiinţarea laboratorului de analize medicale. Obţine încă o finanţare nerambursabilă: peste 850 de mii de lei din bani europeni.

În 2013, SC HEXI PHARMA CO SRL, aparţinând tot lui Dan Condrea a obţinut alţi bani europeni, de data asta pentru dezvoltarea capacităţii de producţie a firmei care producea dezinfectanţi. Peste 600 de mii de lei, bani europeni, a luat firma lui Dan Condrea pentru a-şi cumpăra vase de stocare, mașini de dozat, mașini de etichetat, echipamente de ambalat şi diverse tipuri de cântare platformă. Contractul s-a închieiat în mai 2015, potrivit ministerului Fondurilor Europene.

Valoarea totală a acestor contracte obţinute de către firmele lui Dan Condrea se ridică la 1.210.777 de euro. Finanţările nerambursabile din bani europeni au fost de 640.376 euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri