Bani în numele Domnului. Primăria Săcălăz a cheltuit peste două milioane de lei pentru o biserică neterminată

Data publicării:
biserica-4

În 2007, din bugetul local al comunei Săcălaz, s-a pus prima piatră la temelia bisericii. Deşi au trecut șapte ani de atunci şi au fost cheltuiţi 2.300.000 de lei, lăcaşul de cult încă nu poate fi folosit de enoriaşi. Lucrările au fost oprite, din lipsă de bani.

Pentru finalizarea bisericii, adică pentru construcția cupolei și pentru finisaje, reprezentanții primăriei spun că ar mai fi nevoie de 800.000 de lei. De doi ani, lucrările sunt însă sistate.

O parte din suma necesară construcţiei a venit dintr-un împrumut făcut de Primăria Săcălaz. Contractarea unui credit este un demers ilegal, spun reprezentanţii Curţii de Conturi.

„Coordonatorul principal de credite și Consiliul Local al UATC Săcălaz au exercitat atribuții ce nu le au în competența lor, respectiv de a angaja cheltuieli de investiții din bugetul local pentru obiective religioase (...) Pentru efectuarea plăților din bugetul local s-a utilizat un împrumut în valoare de 900.000 lei, fapt ce a condus la rambursarea ratelor de credit și dobânzilor, aferente cheltuielilor de investiții angajate”, se arată într-un raport al Curții de Conturi.

Deşi spun că era nevoie de o biserică mai mare în localitate, enoriaşii cred că ziua în care se vor ruga în noul lăcaş de cult este departe. Regretul este cu atât mai mare cu cât suma uriaşă de bani alocată vine din bugetul local.

Pentru a finaliza lucrarea, în comună a fost deschisă şi o organizaţie non-profit, care adună fonduri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri