BARĂ LA BARĂ ORE ÎN ȘIR. Repetițiile pentru 1 Decembrie au încurcat circulația

Data publicării:
26 2011restrictiitrafic-35386

Actualizare 13.10. Circulația a fost redeschisă în urmă cu circa o oră, după ce s-au terminat repetițiile. De dimineață traficul a fost infernal, s-au făcut și două ore între Otopeni și Arcul de Triumf

Actualizare 10.30.A început o primă repetiție. Au fost înșirate autovehiculele blindate, tehnica de luptă. Au trecut deja echipaje de la Poliția rutieră și Jandarmerie.

Repetiția generală va avea loc la 11.00 și va dura 45 de minute.

Pentru a evita timpii mari din trafic, Poliția Rutieră recomandă ca miercuri, în cea dea doua zi de repetiție, șoferii să renunțe la autoturismele personale și să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun, deasemenea, să plece mai devreme de acasă sau să își întârzie plecarea, dar și să asculte de indicațiile agențiilor de poliție prezenți în trafic.

S-au găsit bani și pentru tehnica militară

Pregătirile pentru parada militară de Ziua Naţională a României, care va avea loc la 1 Decembrie, au început încă de ieri seară. Angajaţii Primăriei Bucureşti au refăcut marcajele stradale din zona Arcului de Triumf şi de pe bulevardul Kiseleff. Azi circulaţia a fost oprită între orele 5:00 şi 13:00.

În total, peste 1.500 de militari de la MApN, MAI, SRI şi SPP vor participa, astăzi şi miercuri, la repetiţiile pentru paradă.

Guvernul a alocat 400.000 lei din fondul de rezervă, pentru ca la defilare să participe şi tehnica militară: blindate, avioane şi elicoptere.

„Vom vedea tehnica reprezentând forțele terestre, forțele aeriene - vor fi aeronave de lupta și de transport - forțele navale. Ca o premieră vom vedea pentru prima oară vehiculul blindat pe care îl folosesc militarii în Afganistan. Este vorba despre vehiculele MRAP”, a declarat Constantin Spânu, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale.

MRAP este, de altfel, cea mai nouă maşină de luptă din dotarea Ministerului Apărării, vehicul conceput să reziste atacurilor cu bombe improvizate. Americanii le-au donat 100 de astfel de mașini militarilor români.

Circulaţia în zonă va fi deviată

Prima repetiţie va începe la ora 11:00. Circulaţia va fi blocată însă de dimineaţă, de la ora 5:00 până la ora 14:00, între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Victoriei. În acest interval va fi închisă total circulaţia pe strada Alexandru Constantinescu, pe bulevardul Mareşal Averescu şi pe bulevardul Constantin Prezan, între Arcul de Triumf şi Piaţa Charles de Gaulle.

Totodată, va fi restricţionat temporar traficul rutier între bulevardul Aviatorilor şi bulevardul Ion Mihalache.

Bucureştenii vor putea circula pe rute alternative în nordul Capitalei. Poliţia rutieră le recomandă şoferilor să folosească rutele ocolitoare prin Piaţa Montreal, bulevardul Mărăşti, Piaţa Domenii sau prin strada Turda.

Aceleaşi restricţii vor fi valabile şi pentru repetiţiile de miercuri, dar şi pentru 1 decembrie. Poliţiştii de la Brigada Rutieră recomandă să se folosească transportul în comun în perioadele în care sunt valabile aceste restricţii.

Rute ocolitoare recomandate

1. Şos. Bucureşti-Ploieşti - Piaţa Presei Libere - Piaţa Montreal – bd. Mărăşti - str. Alexandru Constantinescu - Piaţa Domenii - bd. Ion Mihalache

2. Şos. Bucureşti-Ploieşti - Piaţa Presei Libere - Piaţa Montreal – bd. Mărăşti - bd. Mareşal Averescu - str. Turda - Podul Grant

3. Piaţa Victoriei - bd. Aviatorilor - bd. Nicolae Caramfil - bd. Aerogării - DN1

4. Şos. Ştefan cel Mare - str. Barbu Văcărescu - bd. Aerogării - D.N.1

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri