Bărbat arestat preventiv după ce ar fi schingiuit în mod repetat un câine

Data publicării:
politist langa un catel salvat de la stapanul care il schingiuia
Cățelul a fost preluat de polițiști. Foto: IPJ Maramureș

Un bărbat în vârstă de 44 de ani din Maramureş a fost arestat preventiv, joi, fiind suspectat că a schingiuit în mod repetat un câine pe care îl deţinea. Animalul a fost preluat de autorităţi. Acesta este primul caz din judeţul Maramureş în care o persoană ajunge în arest pentru infracţiuni prevăzute de legislaţia privind protecţia animalelor.

Bărbatul în vârstă de 44 de ani, din Baia Mare, a ajuns în atenţia poliţiştilor după ce aceştia au fost anunţaţi că într-un imobil de pe strada Petru Rareş din municipiu se aud în mod periodic urletele unui câine care pare a fi maltratat. Poliţiştii au constatat că bărbatul avea un câine metis pe care îl schingiuia, periodic.

Iniţial, stăpânul animalului a fost reţinut. Joi, pe numele său magistraţii de la Judecătoria Baia Mare au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru schingiuirea animalelor, faptă incriminată de Legea nr. 205 din 2004 privind Protecţia Animalelor.

Acesta este primul caz din judeţul Maramureş în care o persoană ajunge în arest preventiv pentru fapte de schingiuire a animalelor.

Biroul pentru Protecţia Animalelor a emis pentru câine un ordin de plasare în adăpost, acesta fiind predat către o asociaţie pentru protecţia animalelor, potrivit News.ro.

„Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor atrag atenţia tuturor deţinătorilor de animale cu privire la obligaţiile pe care aceştia trebuie să le respecte, de a avea un comportament lipsit de brutalitate faţă de animale, de a asigura condiţiile elementare necesare scopului pentru care sunt crescute şi de a nu le abandona şi/sau izgoni. Conform legii este interzisă aplicarea relelor tratamente şi cruzimi asupra animalelor, aşa cum este prevăzut în Legea nr. 205 din 2004 privind Protecţia Animalelor. În cazul în care sunteţi martori la comiterea unor astfel de fapte, sesizaţi, de îndată, poliţiştii maramureşeni, în vederea luării măsurilor legale care se impun”, transmite, joi seară, Poliţia Maramureş.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri