Bărbat împușcat mortal de un polițist după ce l-a atacat cu o furcă

Data publicării:
emblema politia romana fb politie-1

Bărbatul în vârstă de 64 de ani, din Râșnov, cunoscut cu afecțiuni psihice și foarte violent, a murit, duminică dimineaţă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisarul şef de poliţie Liviu Naghi, a declarat pentru News.ro că sâmbătă, în jurul orei 13.30, o femeie din Râşnov a sunat la Serviciul de urgenţă 112 anunţând că un vecin de-al său a intrat fără drept în curtea sa cu un cuţit, cu intenţia de a-i tăia un furtun de la o pompă de apă.

Imediat, la faţa locului s-au deplasat poliţişti din Râşnov și o ambulanță.

Polițiștii au încercat să îl calmeze, însă acesta a devenit şi mai recalcitrant, ameninţându-i cu o furcă. În aceste condiţii, poliţiştii au solicitat intervenţia colegilor de la Serviciul pentru Intervenţii Speciale.

„Bărbatul s-a refugiat în podul locuinţei, înarmat cu două furci şi un cuţit. Deşi a fost somat să se oprească, bărbatul nu s-a conformat şi l-a atacat cu o furcă în piept pe unul dintre poliţişti, care, din fericire, nu a fost rănit întrucât purta vesta de protecţie. În aceste condiţii, un alt poliţist a tras cu arma înspre bărbat pentru a-şi salva colegul", a explicat Liviu Naghi.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov a adăugat că bărbatul de 64 de ani a fost rănit, fiind transportat imediat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov, unde, din păcate, în cursul dimineţii de duminică a decedat.

Liviu Naghi a mai spus că cercetările în acest caz au fost preluate de către un procuror al Parchetului Tribunalului Braşov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri