Bărbat pe lista celor mai căutați infractori din țară, prins în Italia. A păcălit poliția schimbându-și fizionomia

Data publicării:
img

Un bărbat de 40 de ani, din județul Arad, aflat pe lista celor mai căutați înfractori din țară, a fost prins în orașul Pescara din Italia. Ion Măgureanu a fost greu de găsit, pentru că obișnuia să-și schimbe mereu înfățișarea și folosea documente de identitate false.

Ion Măgurean a coordonat un grup specializat în traficul de persoane, fiind condamnat la peste 10 ani de închisoare. De asemenea, a fost găsit vinovat și de proxenetism, instigare la agresiune sexuală și pornografie infantilă. Bărbatul era căutat în toată Europa în baza unui mandat internațional, potrivit bihon.ro.

Ion Măgurean a reușit să fugă din țară după ce a forțat trecerea frontierei cu Ungaria. După pronunțarea sentinței, s-a urcat în mașină și s-a îndreptat spre Punctul de Trecere a Frontierei Cenad. Când i-a înmânat polițistului de frontieră actele sale și a realizat că datele vor fi introduse în calculator, bărbatul a accelerat, a spart bariera de la frontieră, a trecut în Ungaria și dispărut fără urmă.

Măgureanu ducea tinere din România în Italia și Germania și le obliga să practice prostituția în folosul lui.

Începând din anul 2011 până în anul 2013, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, le-a recrutat, transportat şi adăpostit în Italia şi Germania, prin inducere în eroare şi constrângere, mai multe părţi vătămate printre care şi minore, în vederea exploatării acestora prin obligarea la practicarea prostituţiei”, potrivit Poliției Române.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri