Sari la conținut

Bărbat reţinut în legătură cu accidentul soldat cu un mort și mașini arse

Un bărbat care a fost implicat în accidentul produs marți seară pe str. Baicului și soldat cu un mort, un rănit și mașini cuprinse de incendiu a fost reținut. În cauză se fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală și părăsirea locului accidentului.

"Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. Având în vedere că cercetările sunt în desfășurare și că orice date referitoare la dinamica accidentului pot impieta asupra cursului anchetei, aceste informații vor face obiectul unei comunicări ulterioare", potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei.

O femeie de 35 de ani a murit iar alta, în vârstă de 18 ani, a fost rănită într-un accident petrecut marți seară pe str. Baicului, în urma evenimentului șase autoturisme fiind avariate, unele dintre ele luând foc.

Martorii spun că, deși cele două femei rănite zăceau întinse pe caldarâm, în timp ce mașinile ardeau, ambulanța și pompierii au ajuns abia după aproape jumătate de oră. Femeile ar fi fost scoase din mașină de celălalt șofer implicat în accident, care a fugit apoi de la locul faptei, cu toate că, din primele cercetări ale poliției, impactul nu s-a produs din cauza lui, ci din cauza șoferiței, care ar fi ieșit din parcare fără să se asigure.

La fața locului au sosit patru ambulanțe SMURD, un echipaj de descarcerare și două autospeciale de stingere a incendiului. Însă până la sosirea pompierilor, martorii au încercat să stingă flăcările cu extinctoare.

Șoferul fugar a fost găsit la scurt timp de poliție, iar alcooltestul a arătat că acesta consumase băuturi alcoolice înainte să se urce la volan. El a fost condus la IML pentru recoltarea de probe biologice.

„Am auzit impactul, bubuitura din casă. Am văzut pe geam fum și flăcări. Ambulanțele au ajuns după un sfert de oră cel puțin, o jumătate de oră. Și pompierii, și ambulanța. Si pompierii sunt la doi pași de noi. Nici nu puteai să te apropii de maşini. Semnale, faruri, totul. E jale. Dar poliția și pompierii trebuie să vină în cinci minute. Dacă era vreun vecin cu muzica, venea poliția în cinci minute. La așa ceva a venit după o jumătate de oră”, povestește un martor.

„În jurul orei 22.15, a avut loc un accident rutier între 2 autoturisme aflate în mișcare. Unul a luat foc, iar alte patru au fost avariate. Din impact a rezultat decesul unei persoane și rănirea gravă a alteia, transportate la Floreasca. Conducătorul unui autoturism a fost identificat în persoana unui bărbat de 40 de ani, care a fost testat cu alcooltestul, rezultând o alcoolemie de 0,28 miligrame în aerul respirat. A fost condus la Institutul de Medicină Legală pentru probe biologice. Este vorba despre șoferul care a părăsit locul accidentului. A fost găsit într-o zonă apropiată. Se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a persoanelor implicate și pentru stabilirea cauzelor”, a declarat subinspectorul de poliţie Andra Arsintescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Bucureşti.

Pe aceeași temă