Bărbatul care a bătut cu biciul o minoră însărcinată a fost arestat preventiv

Data publicării:
biciuire

Concubinul minorei însărcinată în luna a cincea, din judeţul Suceava, care a bătut-o cu biciul a fost arestat preventiv. Tânărul de 19 ani va sta în următoarele 30 de zile după gratii.

Filmarea ar fi fost făcută chiar de mama victimei. Fata de 15 ani era pusă să stea în genunchi, biciuită și apoi lovită cu pumnii.

Nici fata, nici mama care filma nu au vrut să facă plângere împotriva agresorului. Direcția pentru Protecția Copilului a anunțat că va încerca să o convingă pe fată să se mute într-un centru.

România este țara cu cele mai multe mame minore din Europa. Mai mult, la noi, femeile se tem să depună plângeri împotriva celor care le abuzează. Legea care prevede introducerea brățărilor electronice de supraveghere pentru agresori așteaptă votul parlamentarilor de trei ani.

Promiscuitatea, lipsa de educaţie, moralitatea scăzută, toate duc la scene parcă aduse din Evul Mediu. Întreaga societate ar trebui să ia atitudine când are cunoştinţă de astfel de situaţii. Aici avem o formă a sindromului Stockholm. Fata refuza să declare poliţiei că a fost bătută, maltratată. Mama pactiza cu agresorul. De teamă că cine ştie ce se întâmplă. Aici trebuie comunităţii, celor cu astfel de probleme, că se pot adresa autorităţilor”, a explicat la Digi24 Dan Antonescu, specialist criminolog.

Editor web: C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri