Bărbatul care a bătut un polițist de la Rutieră s-a predat și a fost reținut

Data actualizării: Data publicării:
politist batut

Un şofer din Craiova, care a agresat un poliţist, a fost reţinut şi va ajunge în faţa instanţei care trebuie să decidă dacă va fi arestat preventiv. Bărbatul l-a lovit cu telefonul şi cu pumnii pe agentul care îi făcuse semn să oprească, după o depăşire neregulamenară. A fugit, în primă fază, dar apoi s-a prezentat singur la poliţie.

Agentul principal Cristian Bitică era în timpul serviciului, pe centura de nord a Craiovei, împreună cu un coleg. Cei doi au văzut o maşină care făcea o depăşire neregulamentară şi au plecat în urmărirea ei.

Cristian Bitică: L-am urmărit câțiva kilometri, la un moment dat a abandonat mașina, a coborât și a mers pe jos. L-am somat din nou să oprească să stăm de vorbă, moment în care s-a oprit și a aruncat cu un telefon către mine, m-a lovit foarte tare aici la frunte. A venit, m-a lovit cu pumnul, a fugit, am scos armamentul din dotare, l-am somat, am tras cinci focuri în aer.

Agresorul a reuşit să dispară, dar mai târziu s-a prezentat la poliţie, însoţit de avocat.

Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt IPJ Dolj: Persoana în cauză s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Poliție Județeană Dolj, cercetările fiind preluate de către un procuror din cadrul Parchetului care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

Poliţistul lovit a ajuns la spital, pentru îngrijiri medicale.

Dr. Cristina Geormaneanu, purtător de cuvânt la Spitalul Județean Craiova: Pacientul a fost diagnosticat cu un traumatism cranio-cerebral acut minor, traumatism de genunchi drept, fără leziuni osoase posttraumatice.

Nu este primul incident de acest gen în care este implicat un poliţist din Dolj. În urmă cu un an, un poliţist din localitatea Pieleşti a fost lovit cu capul în faţă, de un şofer băut. În luna ianuarie, anul acesta, un tânăr de 16 ani l-a lovit pe agentul care îi făcea semn să tragă pe drepta. Adolescentul a fost trimis în judecată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri